A walk in the park

Har du en park där du bor dit du kan gå för att ta det lugnt, ha en go pick-nick, spela lite brännboll, läsa lite inför tentan i solen eller leka med dina barn?

Om man söker på ordet stadspark är förklaringen typ att det är ett grönområde eller park som ligger i en stad och som erbjuder rekreation och fritidssysselsättning för invånare och besökare.

En park som betytt så oerhört mycket för mig under hela min uppväxt är Stadsparken i Jönköping. För några veckor sedan var jag åter i ”min” stadspark och det blev lite av en nostalgitripp.

Här har jag varje vår plockat vitsippor i mängder, lyssnat till vårtal och vintern rasat och stått vid en sprakande 1:a maj brasa i kylan, utflykt med dagiset ”Matrosen” på upptäcktsfärd i naturen och för att se alla djuren, springa den jobbiga rundan på gympan på tid – puh!, tipspromenader med min älskade moster Mary, mata fåglarna i dammen, vara bollkalle (tjej) på Stadsparksvallen då jag spelade i J-södra 🙂 & så mycket mer!

_DSC4017

_DSC4041

_DSC4052

Under vår walk in the park kom vi fram till platsen där det finns påfåglar och då får vi se något som jag aldrig sett förut – det är uppvaktning på gång! Jag filmade & fotade och vi var helt förundrade  – naturen och djuren – helt fantastiskt!

 

_DSC4028

 

Efter den här uppvisningen så gick vi vidare till ”Stugan” – caféet och restaurangen som ligger i närheten av den vackra utsiktsplatsen varifrån man ser ut över Jönköping och Vättern.

_DSC4045

 

_DSC4047

En annan stadspark som jag alltid kommer minnas är Central Park i New York. För nästa exakt 2 år sedan sprang jag Tjejmilen där  – vill du läsa om det så gå in här. Har du inte varit där – gör ett besök – en fantastisk park och stad.

IMG_2228

Runt om i Sverige finns det så många fantastiska parker som är till för att njuta av. Skriv gärna och tipsa om någon park som du tycker vi inte ska missa. Ha en härlig walk in the park!

 

 

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

One Response

  1. Jill Larsson 28 juni, 2016

Skriv en kommentar