Äntligen till tjejmilen i New York!

Hösten 2013 sprang jag min första Tjejmilen i Stockholm. Vi var fyra tjejer som hade anmält en kvartett – lag Äntligen – och då har man möjlighet att svara på några frågor och skriva en slogan på 10 ord och där högsta vinsten var en resa till New York. När vi satt där i värmen och skrev så tänkte vi nog alla att – man vinner aldrig – men det har vi fått erfara att så är inte fallet – vi har precis kommit hem från New York 🙂

2014-06-19 10.02.46

Medalj från Tjejmilen New York 2014

Planet lyfte från Stockholm, Arlanda torsdag 12 juni och vi landade i ett grått Newark med spänning i kroppen. Väl på plats mötte oss en representant från Springtime Travel som var arrangör för den här resan. När alla tagit sig igenom passkontrollen och tullen så åkte vi busstransfer till Manhattan och till Beacon Hotel som skulle vara vårt hem i några dagar.

Hotellet ligger precis på Broadway och med gångavstånd till Central Park och till tunnelbanan där vi köpte varsitt 7 dagars MetroCard. För hur det än är och även om man tycker om att promenera så är det ganska stora avstånd på Manhattan och i New York så man sparar man både tid och kraft – så ett tips – köp ett kort, det har ni igen. Man vill ju gärna se så mycket man kan när man väl är där.

IMG_2204

Tunnelbanan på Manhattan

Hotellet har ingen frukostservering men i vårt hotellrum fanns ett fullutrustat pentry så vi gick rätt över gatan till Fairway som är en matbutik som har allt och lite till och fyllde vårt kylskåp och det funkade perfekt. Sista dagen gick vi ut och åt en frukost som tur är att man inte äter så ofta men är gott att unna sig när man är over there :). Till min glädje ligger det en Starbucks i gatuhörnet så jag fick min eller rättare sagt mina Espresso varje dag.

IMG_2213

Mäktig frukost a la american style

I vår vinst ingick resan, hotellet och startavgiften till Tjejmilen i Central Park – Mini 10K i NYRR (New York Road Runners) regi. Innan vi reste fick vi lite förslag på saker vi kunde hänga med på utöver vår vinst så vi bokade 4 timmar sightseeing med svensk guide och en musikal på Broadway – Mama Mia. Åh vilka stolta svenskar vi var när vi satt där 🙂

Med på resan hade vi en reseledarstab som heter duga; Linda Ljungblom, Annie Fasth, Pamela Alselind, Erika Kits Gölevik, Ida Svensson, Lovisa ”Lofsan” Sandström, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen. Vår guide också på plats, Eva Engman som bor och jobbar i New York.

Innan jag glömmer det – Tusen Tack för allt de här dagarna – kommer aldrig glömma 🙂

Vår första kväll på plats var det ett kort välkomstmöte på hotellet och vi fick våra nummerlappar och Mamma Mia biljetter. Ida och ”Lofsan” hade ett kort föredrag om löpning och lite tips och råd sedan var det bara att ta det lugnt och ladda för intensiva men fantastiska dagar.

Fredagen började med löpskolning längs med Hudson floden med Ida och ”Lofsan” och lite senare på dagen åkte vi iväg på en fyra timmars sightseeing med Eva Engman. Perfekt innan man själv ger sig ut och upptäcker staden för att få lite tips och liten överblick.

Vi gjorde lite korta stopp under sightseeingen; i Harlem för att se Apollo Theater – berömd konsertlokal och klubb i USA, Robert Wagner Park så vi kunde ta kort på Frihetsgudinnan och till slut klev vi av på Memorial Plaza där de två tornen, World Trade Center en gång stod.

IMG_2012

Apollo Theater i Harlem New York

IMG_2011

Share the dream, Welcome to Heaven Harlem

IMG_2028

Frihetsgudinnan New York

IMG_2032

Robert Wagner Park, Manhattan New York

Platserna där tornen stått är nu ersatta med minnesmonument i form av två stora pooler där vattnet porlar och där namnen på de som omkom är instansade. Mellan torn 1 & torn 2 har man även öppnat ett museum. Precis bredvid så står nu också en ny skyskrapa, ” One World Trade Center” och när vi var där höll man som bäst på att bygga ”The WTC Transportation Hub”. Helt overklig känsla. Svårt att ta in vad som har hänt. May we never forget.

IMG_2047

Memorial Plaza

IMG_2053

Memorial Plaza

IMG_2050

One World Trade Center

IMG_2058

The WTC Transportation Hub

IMG_2037

Memorial Plaza

Från eftertanke till kvällens musikupplevelse, musikalen Mama Mia på Broadway. Det åskade och regnade men alla hade ett leende på läpparna och att stå där på Times Square och se alla neonskyltar och människor – vilken upplevelse. Musikalen var jättebra och aktörerna proffs och med glimten i ögat. Wow! Vilken känsla! Grattis Björn och Benny till denna succé! Säger bara en sak – ABBA!!!

IMG_2072

Theater District New York

IMG_2075

Times Square New York

Efter fredagens regn så var det gott att vakna upp till lördagen och Tjejmilen – go luft och fint väder.

Kl 07.00 möttes vi alla i receptionen för att gå mot starten. Lite pirrigt och förväntansfullt. Mötte fler svenskar som tagit sig hit på egen hand och stämningen var på topp. Starten gick och alla kämpade i värmen och vi gjorde high five med flera som stod och peppade oss längs med loppet. Väl över mållinjen fick vi en efterlängtad medalj och lite att äta. Pusta ut och stretcha – det kommer kännas ikväll. Efter en efterlängtad dusch hade vi picknick i Central Park. Vilken oas detta är mitt i New York. Hit kommer folk för att umgås, träna, äta och bara vara. Här hittar man ett minnesmärke ”Imagine” – till minne av John Lennon.

IMG_2079

Nöjda löpare framför hotell Beacon New York

IMG_2089

Central Park New York

IMG_2088

Strawberry Fields till minne av John Lennon

Under resten av dagen hann vi med; Rockefeller Center för att åka upp till ”Top of the Rock” – vilken utsikt!!!!, gå på ”The High Line” – en förhöjd park på en gammal järnvägsbock och självklart lite shopping.

IMG_2098

Radio City Music Hall New York

IMG_2100

Utsikt från Top of The Rock, New York

IMG_2109

Utsikt från Top of The Rock, New York

IMG_2115

Utsikt från Top of The Rock, New York

IMG_2116

Empire State Buildning & Lower Manhattan, New York

IMG_2120

Sunken Garden, Rockefeller Center, New York

IMG_2132

The High Line, New York

IMG_2135

The High Line, New York

IMG_2138

The High Line, New York

IMG_2140

The High Line, New York

IMG_2145

The High Line, New York

IMG_2147

The High Line, New York

IMG_2151

The High Line, New York

På kvällen tog vi oss till en restaurang där vi alla samlades för att fira dagens bedrift. Trötta men så glada 🙂

IMG_2162

Delar av vår fantastiska reseledarestab; Annie Fasth, Linda Ljungblom, Kristin Kaspersen, Pamela Alselind, Erika Kits Gölevik och Malin Berghagen på After Run middagen.

Söndagen startade vi med yoga med Malin Berghagen i Central Park. Vilken känsla och luften var full av syre och så skönt efter gårdagen att sträcka ut kroppen riktigt. Efter lite frukost så var det dags för mig och en kompis att åka till Brooklyn Tabernacle – en kyrka med fantastisk musik och budskap. Både rörd till tårar och sång.

IMG_2169

Morgonyoga i Central Park med Malin

IMG_2168

Morgonyoga i Central Park

På väg mot Manhattan igen gick vi över Brooklyn Bridge – kan verkligen rekommendera det – en häftig upplevelse.

IMG_2197

Brooklyn Bridge, New York

IMG_2190

Brooklyn Bridge och Lower Manhattan, New York

Efter lite shopping började vi gå hemåt via Washington Square Park i Greenwich Village – helgdag och Fars Dag och gatumusikanter som spelade. I närheten ligger nämligen New York University så det är inte helt ovanligt att gatuartister och musiker uppträder här. Hur fick han dit flygeln?

IMG_2205

Washington Square Park, New York

IMG_2208

Washington Square Park, New York

IMG_2207

Washington Square Park, New York

IMG_2210

Blomsterbutik i Greenwich Village, New York

Det jag blev så imponerad av var att det var så många grönområden, parker och trädgårdar på taken mitt i denna stad. Mitt i detta storstadsmyller finns det lite oaser här och var.

IMG_2186

Takterrass och trädgård i New York

Måndag och hemresedag. Hann med ännu en lite tur till Central Park, parken är enormt stor så jag ville se lite till innan resan hem. Så lummigt och grönt det är, plats för vila och aktivitet, musik, mat och filminspelning. När jag precis skulle gå över en bro så ser jag att folk går omkring med walkie talkie och det sitter uppe banderoller – de håller på att spela in nya avsnitt för tv-serien ”The Royal Pains” och jag höll på att gå rätt in i inspelningen- ops! Kul att få se hur det går till. Det är ju en hel del film som utspelar sig i den här parken.

IMG_2214

Häst & vagn vid södra ingången till Central Park

IMG_2216

The Pond, Central Park New York

IMG_2225

Loeb Boathouse, Central Park, New York

IMG_2228

Central Park, New York

IMG_2227

Bethesda Terrace, Central Park, New York

IMG_2229

The Lake, Central Park, New York

Så, dags för hemresa och säga tack och på återseende till ”The Big Apple”! I´ll be back 😉

Ps. ser fram emot min resa med Springtime till Turkiet i höst med temat ” Inre & Yttre hälsa”. Man får mersmak 🙂

 

Mina 5 New York tips:

1. Ska du springa tjejmilen i New York – lägg dina springskor i handbagaget utifall resväskan inte skulle komma fram i tid.

2. Köp tunnelbanekort

3. Drick mycket vatten – det är varmt även kl 08.00 på morgonen.

4. För utsikt, åk till Rockefeller Center istället för Empire State Building så får du med mest på dina kort

5. Glöm inte njuta och vara i nuet 🙂 Trevlig resa!

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

2 Kommentarer

  1. Annci 25 januari, 2015
    • Mariette 25 januari, 2015
  2. Pingback: A walk in the park - trillium.se 11 augusti, 2016

Skriv en kommentar