Kategori: Ätbart

Kolonistugan

Igår var jag och hälsade på en barndomskompis. Ett efterlängtat möte med en bästa kompis jag växte upp tillsammans med och som jag idag delar trädgårdsintresset med 🙂 Visst …

Superskaparna 2017

På tisdag den 21 februari kl 21.00 på Sjuan, då sitter vi bänkade i soffan. Superskaparna 2017 börjar och en av deltagarna är min svägerska Anna Maria Larsson. Jag …

Mandelmanns paradis

Torsdag 26 januari 2017 och snart dags igen för ett nytt avsnitt av Mandelmanns Gård. Är så glad att få följa Gustav och Marie och deras ekologiska jordbruk på …

Peston är klar!!!

Kommer ni ihåg att jag sådde basilika i våras för att göra egen pesto? Tur som är har jag en svägerska som är en klippa på bl.a. det här och …

Dags att förgro potatis

En del kallar den för pära, någon säger jordäpple och andra kallar den för pantoffel eller jolappel, kärt barn har många namn 🙂 Om du inte har odlat egen …

Vårtecken

Idag är det vårdagjämning och vi går mot ljusare tider, visst är det underbart! I rabatterna i trädgården börjar det så sakta komma lite vårtecken och även om man …

Gott Nytt Trädgårdsår 2016!

Eller som jag kanske ska skriva – Gott Grönt År! För så tänker jag lite med mina odlingsplaner för 2016. Ätbart och ekologiskt. Under året som gått 2015 har …

Glad midsommar!

Det är midsommarafton, potatisen kokar på spisen och närproducerat kött av lamm är marinerat för kvällens grillning. Såg i vår kompost att mer potatis är på väg från förra …

Ekologisk skördefest!

Jag är med i en ekologisk förening som heter FOBO, Förbundet organisk-biologisk odling. Varje år avslutar vi terminen med ett riktigt matkalas – odlade grödor som vi tillagat i …

Nykokt rödbeta

Hemmaodlade grönsaker smakar som bäst nyskördade och idag vad det dags och se om rödbetorna från Runåbergs fröer var klara. Det finns massor av recept på nätet där man …