Kategori: Ätbart

Peston är klar!!!

Kommer ni ihåg att jag sådde basilika i våras för att göra egen pesto? Tur som är har jag en svägerska som är en klippa på bl.a. det här och …

Dags att förgro potatis

En del kallar den för pära, någon säger jordäpple och andra kallar den för pantoffel eller jolappel, kärt barn har många namn 🙂 Om du inte har odlat egen …

Vårtecken

Idag är det vårdagjämning och vi går mot ljusare tider, visst är det underbart! I rabatterna i trädgården börjar det så sakta komma lite vårtecken och även om man …

Gott Nytt Trädgårdsår 2016!

Eller som jag kanske ska skriva – Gott Grönt År! För så tänker jag lite med mina odlingsplaner för 2016. Ätbart och ekologiskt. Under året som gått 2015 har …

Glad midsommar!

Det är midsommarafton, potatisen kokar på spisen och närproducerat kött av lamm är marinerat för kvällens grillning. Såg i vår kompost att mer potatis är på väg från förra …

Ekologisk skördefest!

Jag är med i en ekologisk förening som heter FOBO, Förbundet organisk-biologisk odling. Varje år avslutar vi terminen med ett riktigt matkalas – odlade grödor som vi tillagat i …

Nykokt rödbeta

Hemmaodlade grönsaker smakar som bäst nyskördade och idag vad det dags och se om rödbetorna från Runåbergs fröer var klara. Det finns massor av recept på nätet där man …

Smått & Gott

Wow, nu växer allt så det knakar och varje dag händer det något nytt. Det jag njuter av mest är det som går att äta 🙂 Sparrissallad och rädisor …

Anders med hatten

För flera år sedan var vi på besök i Mandelmanns Trädgårdar på Österlen och har ni inte varit där, åk dit! Men tillbaks till besöket, där på plats fotade …

Äkta vara

November, vinden viner & regnet öser ner. Ändå är jag rätt nöjd för när solen & värmen kommer tillbaks till våren så är den så välkommen & uppskattad. Får …

Höstens färgprakt

Vi tycker om att plantera växter som är ätbara som t ex äppelträd, smultron, jordgubbar, potatis, sallad, rädisor,  ja listan kan göras lång. Men något som vi varje år …