Blomstertider för prydnadskörsbär

Om drygt en vecka sjunger vi in våren och redan nu ser vi många tecken på att den är här. I Kungsträdgården i Stockholm har nog ingen missat den fantastiska blomningen av alla körsbärsträd och där har man dessutom firat Körsbärsblommans dag – väl värt att fira tycker jag. Så vackra dom är där dom står i blom och en dröm är att någon gång få möta våren och körsbärsblomningen i Japan.

2015-04-26 15.03.23

 

Blomningen varar inte så många dagar så jag njuter för fullt av dessa fantastiskt vackra träden som någon har planterat så fint i vårt lilla samhälle.

2015-04-26 15.02.32

Bin och humlor är som tokiga och det surrar för fullt i träden. Jag saknar vårt körsbärsträd som inte klarade sig en kall vinter men ger inte upp tanken på att göra ett nytt försök igen. Dom är ju så fina!

Jag blundar och lyssnar, känner in våren, värmen och fågelkvitter blandat med lite surr. Detta är en fantastisk tid – njut och ta emot våren.

2015-04-25 14.25.20

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

Skriv en kommentar