Bra start på nya trädgårdsåret med Sanna Töringe

Igår fick jag känna solens strålar och medelhavets vindar i form av en föreläsning av Sanna Töringe. Vilken bra start på trädgårdsåret 2018!

Sanna och hennes man Anders köpte för många år sedan en tomt med en tillhörande ”ruin” i Apulien i Italien. De såg potentialen och med varsam hand har de nu skapat både ett stenhus och sin medelhavsträdgård. Efter föreläsningen fick vi möjligheten att smaka på olika sorters ekologiska olivoljor från Italien som Sanna även säljer på sin webshop.

En dröm jag har är att åka ner till Italien på någon av Sannas resor. Med olika personer som t ex Hannu Sarenström lagar hon och andra mat med resenärerna och gör utflykter m.m. En möjlighet att få lära känna det italienska köket och platser man kanske inte annars skulle besökt. Tänk att få ha Sanna som guide som bor stora delar av året i Italien! Hon vet vad hon pratar om.

Ikväll ska vi ta lite bröd, hälla lite olivolja på och lite flingsalt – mums! Enkelt men så gott!

Sanna skriver även böcker och två av dem har jag hemma. Här finns recept och jättefina bilder och även beskrivande och levande texter. Det ger verkligen mersmak och min längtan att få åka till Italien blir bara större.

Nu kan trädgårdsåret 2018 ta form och jag kommer återkomma med lite inspiration från Italien. Det är ett land jag och min man gärna besöker så håll utkik – det kommer tips framöver och kanske lite idéer vart ni kan åka. Det finns så mycket att utforskar i detta fantastiska land.

 

Här är en länk till Sannas hemsida: Sannas Italien

 

Önskar er alla en go fredag och tusen tack Sanna och Anders för inspiration och att ni ordnar så vi kan få en smak av Italien!

 

 

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

Skriv en kommentar