Ekologisk skördefest!
Jag är med i en ekologisk förening som heter FOBO, Förbundet organisk-biologisk odling. Varje år avslutar vi terminen med ett riktigt matkalas - odlade grödor som vi tillagat i alla dess former. I år gjorde vi något nytt, vi samlades på Naturbruksgymnasiet Stora Segerstad i ett av köken och lagade maten ihop. Vilken fest!
Några hade förberett med recept och sedan hjälptes vi åt att laga i ordning och sedan satt vi till bords och åt. Fantastiskt gott!
Vad sägs om squashsallad, grönsakspaj, Focaccia - italienskt kryddbröd i långpanna,fröknäckebröd, räk - och zuccinisoppa, ostkaka på squash och varm rödbetssallad med myntakräm, mums!
Här kommer lite bilder och säg till om du vill ha något av recepten så ordnar jag det.
I min trädgård har jag nu tagit in massor av kryddor och dom är på torkning sedan ska jag smula ner dom i nydiskade glas i vårt 50-tals kök - kanon att ha i maten i vinter.
Det är bl.a citrontimjan, kryddsalvia, rosmarin, oregano och fransk dragon.
Lycka till med er skörd och njut av hösten :)
Kategorier
Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)