Fredagsmys med äppelpaj, näsdukar och frost

Ja, då är det fredag och min förkylning ville inte ge med sig, så det går åt mycket Edet Softis pappersnäsdukar. Som förespråkare för ekologiskt så borde jag väl köpa engångs i tyg, sådana som farfar alltid hade i byxfickan, men dit har jag inte kommit än, tyvärr. Allt har sin tid. Dom jag har är i varje fall märkta med Nordic Ecolabel.

Frosten har gjort att alla solrosor nickar och i morse låg massor av äpplen på marken då de inte orkat hålla sig kvar längre. Dom får bli en smarrig äppelpaj!

När jag fyllde 40 år för några år sedan uppvaktades jag av mina kära kolleger med presentkort på ett äppelträd och en egenhändigt gjord ”Lilla Äppelboken”.

äppelboken

Fylld med recept i olika slag om äpplen och varje år i skördetid tar jag fram den fina och så omsorgsfullt fyllda boken för att testa olika recept. Ikväll får vi fira till med Bittes Äppelpaj som min kollega Jeanette tipsat om. Mums va gott det ska bli! Nu är det fredagsmys.

äppelpaj

 

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

Skriv en kommentar