Humlor med klöver

Många pratar om att humlorna minskar i antal men i vår trädgård har vi så många så vi kan inte räkna dem alla 🙂

Ett av knepen jag tror som gör att de trivs hos oss är att vi inte städar bort allt de gillar – t ex klövern i gräsmattan. Visst vill man ha en fin gräsmatta men till vilket pris?

Igår när jag klippte gräset så klippte jag allt förutom de delar där klövern växer för jag vill att de ska trivas och hämta nektar och åka vidare till alla andra växter i vår trädgård så det frodas och blomstrar.

Jag har garderat mig lite, jag har varit och köpt lite klöver hos Tage Andersen på Gunillaberg och planterat i en av rabatterna – humlorna älskar den! Den är så fin i både blomma och blad. Vi gillar den, humlorna gillar den. Vinn Vinn!

2016-06-23 15.23.48

Humlorna gillar även blommorna på potatisplantorna. Vi får vänta lite till men snart så blir det potatis från egen skörd. Längtar!

 

Varje dag går jag och plockar in lite goa rädisor till mig och min man – lägger en klick smör på och mums! Det finns inget godare än hemodlat.

2016-06-23 17.53.02

Ha en härlig midsommarafton och passa på att slappa idag och städa inte för väl i din trädgård. Naturen som den är helt naturell är fantastisk.

Jag avslutar dagens inlägg med en dikt av Lennart Hellsing: Humlan

Humlan kan inte flyga
för vingarna är för små.
Den struntar i allt vad man säger
och flyger ändå.

Säg mig du lilla humla
hur går den där flykten till?
Men humlan den brumlar och mumlar:
Man kan allt man vill.

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.
Vad tycker du om detta inlägg?
Sending
User Review
4.33 (3 votes)

Skriv en kommentar