Längs Mörrumsån till Ronneby Brunn

Om du är på väg till Blekinge och kusten, ta småvägarna och åk längs med Mörrumsån och besök även Ronneby Brunn. Här kommer lite inspiration 🙂

Tänk att få bo så här underbart och ha den här utsikten varje dag från sin trädgård. Äppelträdet Cox´s Pomona blommar för fullt.

IMG_1865

Varje år vallfärdar fiskare hit för att fånga t ex lax.

IMG_1877

Vill man inte eller inte kan fiska men ändå vill äta så finns det restaurang 🙂

IMG_1878

För att få en känsla så kommer här ett filmklipp – vilken kraft det är i vattnet!

I alla tider har människor åkt till Ronneby Brunn för att dricka brunn.

IMG_1854

Vill man smaka på vattnet idag så är det inte öppet utan det bokar man via en guidad tur. Men i detta huset finns själva pumpen som tar upp vattnet.

IMG_1905

IMG_1906

Om du tycker om magnolier och rhododendron så är Ronneby Brunnspark något för dig. Blommade fantastiskt när vi var där i maj månad.

IMG_1893

IMG_1902

Om ni tänker att ni ska bo över för att stannar lite längre i Blekinge och vill bada så finns Ronneby Brunn.  På hotellet finns ett spa som består av pool inomhus och bubbelpool samt olika sorters bastu. Här kan man också boka behandling men det hann vi inte pröva på. Sommartid finns det även möjlighet att bada i deras utomhuspooler. Hotellet är ganska slitet men helt ok.

I anslutning till spa´t utomhus så finns det tre olika jacuzzi i en trädgård med inspiration från Japan. Här är det gott att sitta i det varma badet medans ljumma vindar svalkar.

IMG_1883

Vi kommer att komma tillbaks till Blekinge och då för att utforska övriga orter som Karlshamn och även deras fantastiska skärgård.

 

 

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

Skriv en kommentar