Mandelmanns Trädgårdar

Om ni någon gång åker till Österlen så missa inte Mandelmanns Trädgårdar. Mellan Kivik och Simrishamn i en liten by som heter Rörum hittar ni det här smultronstället.

Gården Djupadal drivs av Gustav och Marie Mandelmann. Både djurhållning, planteringar och skogsbruk drivs ekologiskt enligt KRAV´s regler.

mandelmanns-vaxthus

När man kör in till gården kommer man in i en dal som ramas in av böljande kullar. Vi parkerade bredvid hundgården där en av deras bordercollies glatt viftade på svansen.

Upp på en slänt låg två grisar och njöt av solen och lite längre bort fann vi ett antal ”yra” höns som sprang runt alldeles vid våra ben. På gården finns även lamm som Mandelmanns föder upp.

mandelmanns-humla
En arbetare på väg till sitt jobb på Kungsljuset.

Vidare ner i trädgården och betrakta lite konstverk skapade av Elna Jolom, ull i gångarna som förstärker växternas färg och form, härliga skiftningar och kombinationer av både nyttoväxter och blommor.

Vi gick mot dammarna och längs med stigarna omgivet av högt gräs.
På sluttningarna växte det grönsaker i långa rader och i ett av växthusen frodades tomater och gurkor.

mandelmanns-mandelgren
Under sommaren jobbar Anders ”Mandelgren” Kjellsson på gården.

Efter en promenad runtom på gården smakade det gott med citronpaj och kaffe och från andra våningen hördes levande musik. I gårdsbutiken köpte vi med oss lite tomater och nybakat bröd – man vill ju gärna förlänga känslan. Det finns även möjlighet att köpa växter .

mandelmanns-butik
Inne i butiken kan man köpa och äta ekologiska produkter från gården.

Känslan man får när man varit på Mandelmanns är att allt är så levande och naturligt.

För mer info om öppettider m.m. gå in på
Mandelmanns Trädgårdar

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

No Responses

  1. Pingback: Mandelmanns paradis - trillium.se 26 januari, 2017

Skriv en kommentar