På besök i Morgan´s butik Blomsterfrid

Om du är på väg till Ullared framöver så vill jag tipsa dig lite extra om en butik som sticker ut och som har både charm och stil – Blomsterfrid i den lilla byn Fridhemsberg.

_MG_0788

Butiken drivs och ägs av Morgan Persson som är florist och i veckan öppnade han igen efter semester och utbyggnad av sin lokal.

I butiken hittar du förutom snittblommor och krukväxter även present – och inredningsartiklar. Jag hade lagt undan en krans av lin som ska hänga på vår altan och när jag var i butiken så hittade jag en liten sax för att klippa kryddor och en ställning i smide som kan kläs med knallröda äpplen eller fina kaffekoppar eller vad man nu önskar dekorera med.

_MG_0794

Inredningen och interiören i butiken består till stor del av den inredningen som användes en gång i lanthandeln Dahlbergs som huserade här. Att komma in i butiken är som att möta då med nu, mixat men i harmoni. Det är en konst att blanda gammalt med nytt.

2016-08-27 12.02.04

_DSC4858

_DSC4889

_DSC4896

Vi har sett t ex brudbukett och blomsterarrangemang som han gjorde till våra vänners dotter för ett tag sedan och det var helt magiskt! Det såg inte ut som något jag sett förut och det blev väldigt personligt för de personerna han gjorde det till. Gå in på hans hemsida, facebook sida och instagram konto så ser ni själva – jag tror ni håller med.

En länk till Morgan´s hemsida hittar du här. Han finns även med på facebook och instagram @blomsterfrid.

Morgan har även fått hedersuppdrag från Kungahuset som florist vid bröllopet mellan prins Carl Philip och prinsessan Sofia och senast vid dopet av prins Oscar.

_MG_0771

Tack Morgan för att vi fick komma igår och vi ses snart igen!

Här kommer fler bilder från butiken – hoppas jag kan inspirera er att åka till Blomsterfrid – det här måste upplevas på plats!

_DSC4895

_MG_0777

_DSC4891

2016-08-27 12.07.00

2016-08-27 12.10.19

2016-08-27 12.03.14

En länk till Morgan´s hemsida hittar du här. Han finns även med på facebook och instagram @blomsterfrid.

 

 

 

 

 

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

One Response

  1. Lena Palmgren 28 augusti, 2016

Skriv en kommentar