Trädgårdsplaner för 2016

Nu börjar det klia i fingrarna att få börja så de första fröerna inomhus – förkultivera som man så fint säger. I postlådan har jag hämtat det första fröbeställningarna och om några helger tänker jag så smått börja så tomat och basilika. Min svägerska är en hejare på det sistnämnda så i år ska jag be om planterings – och skötselråd av ett proffs. Förra året misslyckades jag totalt – smakade jätte konstigt – man får inte ge upp så i år gör vi ett nytt försök.

2016-02-01 15.56.04

Jag bor på en mindre ort och har försökt köpa grönkål – jag vet inte hur länge. Sist fick jag meddelandet att det var slut på lagret hos Coop. Har det blivit så populärt att göra grönkålschips?

Så bäst att beställa och odla själv!

2016-02-02 17.16.21

Innan sommaren kommer så är tanken att vår utomhusdusch ska vara klar och här har jag tänkt att så och plantera växter som klättrar så från Zeta blev det luktärter. Tänk och stå där i duschen en varm sommardag och lukta lite på blommorna 🙂

2016-02-02 17.17.37

 

2008 gick Göteborgs Lustgårdar av stapeln för första gången. Jag var där då och vill du läsa och se bilder från det så klicka här.

Nu satsar Göteborg igen på något de kallar för Gothenburg Green World 2016 och som ska pågå hela året. Vill du läsa mer om det, gå in här. En tur får det definitivt bli till Göteborg i år!

Är du intresserad av trädgårdsmässor? Då finns det en del att välja på.

3-6 mars kan du besöka Vår Trädgård på Malmömässan i Hyllie i Skåne. Vad den innehåller kan du läsa om här.

Stockholms Trädgårdsmässa på Kistamässan kan du besöka 18-20 mars. Här finns mer information om vad som händer på mässan.

Nordiska Trädgårdar går av stapeln 21-24 april. Läs mer om programmet här.

Om du bor i norra Sverige så finns det en mässa som heter Nolia Trädgård i Umeå. 15-17 april går den av stapeln och här kan du läsa mer om den mässan.

Vet du om något utflyktsmål som är värt ett besök under 2016 eller något tips på något som du tycker är ett måste att odla 2016? skriv och berätta.

Ljuset är tillbaks och så även odlarglädjen – den kan man leva på länge!

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

Skriv en kommentar