Samla egna frön

Varje år säger jag likadant, jag ska inte köpa så mycket fröer men varje år när vintern kommer och man har kurat ihop sig i soffan, tänt brasan och dricker en kopp te, så är den där frökatalogen så otroligt välkommen och efterlängtad. Man är så hungrig efter våren och sådden och nya sorter så det kryssas och beställs hej vilt. Jag är så glad att det finns så mycket att beställa 🙂

Om du har en sort i din trädgård just nu eller kanske någon du känner har en växt som du tänker att den skulle jag vilja ha. Då är det dags att samla egna frön. Som t ex den här klematisen jag har.

klematisfrö 2

 

Man kan ta hela bollen och lägga i ett kaffefilter och sedan spara och så till våren. Ett tips är att läsa om det frö eller växt du tar från, för olika växter och frön ska hanteras på olika sätt för att gro och detsamma gäller förvaring av frö.

Har du en tomat som du bara känner att den var för god, dela tomaten, ta ut fröna och lägg på ett hushållspapper och sedan i en påse och spara och vips så har du tomatfrö att så till våren. Har fröet fastnat i hushållspappret så gör det ju inget, det bryts ner. Funkar perfekt!

 

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

Skriv en kommentar