Schill

Vår trädgårdsförening har nu varit på vår efterlängtade utflykt till familjen Schills trädgård i Mossebo som ligger mellan Gislaved och Tranemo.
galleri-123

2008 fick de utnämningen Årets Trädgård av tidningen ”Drömhem & Trädgård” och sedan dess har åtskilliga tidningar, fotografer och trädgårdsentusiaster besökt och inspirerats av trädgården.

Både Ken & Carina har länge haft design som intresse och de syns. Det som fascinerar mig mest är att inte en enda rabatt har de i förväg ritat på något papper utan gått ut och planterat direkt. De har ”känslan” som vi alla vill ha för färg, form och växtegenskaper.
galleri-121

Den skapade trädgården är på 3000 kvadratmeter och är indelade i olika rum. Även om båda är väldigt trädgårdsintresserade så kan smaken ibland vara olika så det finns t ex ett rum som heter herrtäppan som Ken har designat och ett som heter frutäppan som är Carinas skapelse.

Här finns vita rummet med en säng som dekoration i samspel med växter i vitt.
galleri-119

Här hittar vi klenoder från Husqvarnas symaskiner som får tjäna som bord för fikahörnan eller som stöd åt ett parti schack i skuggan av ett träd.
galleri-122

Här och var ser man skapelser i betong som Carina har gjort, prismor som hänger i träden och massor av andra detaljer.
galleri-120

Ken & Carina sålde sitt hus 2013, mer info finns på http://kencarinaschill.blogspot.se/

Skriv en kommentar