Sköna Maj välkommen!

Solen och värmen är här och allt fullkomligt exploderar i trädgården och naturen. Varje dag är något nytt på väg upp ur jorden.

I vår trädgård har vi skapat ett mini woodland där vi har t ex. Trillium. Man kallar den även Treblad. Hela växten är annorlunda då bladen alltid består av 3 st blad och det gäller även blombladen. För mer tips om hur man odlar Trillium och där man även kan köpa växten, gå in på Treblad.se

IMG_211508 05 04_0039

En annan växt vi också har som vi är lite stolta över är en Kobrakalla. Just nu ser den inte mycket ut för världen men när den slår ut – så ståtlig. Värd att vänta på.

2014-04-26 12.54.16IMG_3525

Vi har en hel del olika växter i vårt mini-woodland men en till som vi tycker lite extra om är vår orkidée. Hoppas den kommer i år igen.

IMG_2795

 

Ja, trädgården är i blomning och varje dag tar jag mig tid för ett promenad för att njuta av alla dofter, mönster, former de kommer i. Kungsängsliljan har slått ut och med sitt chackmönster så är den lite speciell och lite näpen.

 

2014-04-23 18.08.05

I ett annat av våra trädgårdsland trivs pioner så oerhört mycket. De självsår sig och för varje år så växer dom i omfång. Jag har några Festiva Maxima som är vit med rosa rand i som är en doftpion och kommer inte riktigt än. Den kan jag verkligen rekommendera. Men jag har fler sorter och en del av dom har redan fått knoppar och spricker nog ut vilken dag som helst.

Det här är en Herrgårdspion. En pion som jag gärna skulle vilja ha är Svavelpion så har ni tips på var jag kan köpa en sådan så säg till.

2014-04-26 09.58.34

Nu är det nog dags för dagens trädgårdsrunda och kolla vad som har hänt och se hur växterna mår. Några av dom kanske behöver lite extra omvårdnad så här i valborgstider.

Välkommen sköna maj!

 

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

Skriv en kommentar