Thelma Jacobson Båstad

I byn Hånarp mellan Västra Karup och Hov på Bjärehalvön ligger en gård från 1850-talet. Här bor konstnären Thelma Jacobson med sin man Bengt sedan hösten 1991.

Här har de anlagt och skapat en trädgård inspirerad av den engelska ”Cottage Garden”. Våren 1993 påbörjades arbetet och idag blommar det från tidig vår till sen höst, högt och lågt och i alla regnbågens färger.

När man går in genom grinden till trädgården och under den lilla pergolan möts man av ett tak bestående av två ”Wisterior” – blå -och vitregn. Så vackert!
galleri-107

Längs med hela infarten och bostaden växer hosta (Funkia) på rad och lite här och var kan man hitta små stigar som bjuder på olika överraskningar som t ex. ”Davidia involucrata” ett sk. näsduksträd.
galleri-108

I trädgården växer även rhododendron, rosor, iris,clematis, fingerborgsblommor, primula, hassel, vildapel m.m. och lite här och var finns det sittplatser där man kan njuta av de vackra planteringarna.
galleri-110

Det här är ett Viburnum plicatum ”Mariesii” sk. Japanskt olvon.
galleri-109

Mängder av rosor och statyer som hälsar en välkommen.

galleri-112

 

En Cornus kousa Chinensis – kornell

galleri-111

 

Om ni har möjlighet så besök Änglandsgården som är en vacker och inspirerade engelsk ”Cottage Garden”.

Utställning & målarkurs

Thelma har på gården en utställning av sina akvareller och sin grafik. Hon leder även kurser i akvarellmålning i Medborgarskolans regi.

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

Skriv en kommentar