Är det vinter, vår, sommar eller höst?

Enligt vår kalender så är det nu januari månad, en vintermånad då vi förväntar oss snö, kyla och is. Men när jag tittar ut är det regn, plusgrader och barmark. När jag går omkring i vår trädgård har en del lökar redan tittat fram och våra primulor börjar visa gröna blad och om jag inte såg fel idag så är det knoppar på gång på vår trädpion. Via nyheterna informeras det om att hasseln är på gång och att det växer svamp lite här och där. Någon gång i vinter har jag tänkt att det likaväl kunde vara midsommar för det har ju hänt att det både varit kallt och regnigt då och bara några plusgrader.

Jag bor i södra Sverige och vet att i vårt avlånga land så skiljer sig vädret åt. Norra Sverige har snö och även om det är mycket milt även där för årstiden så är det kyla på väg. Kanske får även södra Sverige vad vi kallar vinter, vem vet. Det vi vet är att det blir ljusare och ljusare, våren kommer att komma och snart står vi där med våra fröpåsar i högsta hugg och smider nya trädgårdsplaner.

Tulpaner är ett vackert vårtecken även om dom är köpta i affär. Längtar efter våra ”egna” som kommer så småningom.

tulpan

Vill du hitta speciella och inte så vanliga lökar och växter så gå in på www.borealisplant.se. Kul att ha något som inte alla har och vi kan t ex stoltsera med en helt fantastisk kobrakalla. Undrar vad du kommer att hitta för favorit?

Ps. imorgon ska jag täcka in trädpionen mot frost, vintern kanske är på väg i alla fall  😉

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

One Response

  1. Hannele på Hisingen 6 januari, 2014

Skriv en kommentar