En hel dag i trädgården

Den här våren har varit växlingarnas tid – varmt- kallt – varmt – hagel – regn – storm – iskallt – och äntligen – VÄRME!!! Fåglarna flyger från holk till holk och letar bo, humlorna surrar och varje dag slår det ut blommor – som jag har längtat!

Trillium blomman –  Trebladet  – blommar och jag hoppas kunna hitta fler att plantera det här året.

Vad kan det här vara – var det första som slog mig – ibland är det inte enkelt när man planterat om man inte sätter ut etiketter men jag vill helst inte ha det i rabatterna och sedan av någon anledning så snor fåglarna dem….det som kommer här ”tror” jag är blommorna till Epmedium versicolor – Sockblomman.

Visst är de fina 🙂 Tyckte även att de doftar lite.

Nu ser den här vit ut i bild men den sjunger på refrängen – en gulsippa

Under vårt äppelträd ”Katja” är det färgkalas just nu – gullvivor i mängder och fler vill jag ha 🙂

Några lökväxter blommar på fortfarande och vissa tycker jag är lite mer fina än andra.

Här är bladen till något jag har väntat på jätte länge – i höstas planterade jag min första Svavelpion!! Återkommer med bilder när det är dags för blomning 🙂

Den är beställd via Svenska Pionsällskapet där jag är medlem. Här är en länk. Jag är även med i en grupp på Facebook för oss som är medlemmar där jag kan ställa frågor. Superbra!

Missa inte De Tio Pionbudorden på deras hemsida 🙂

Skymning och Primula secundiflora, Vippvivan från Yunnan, Zhongdian Kina lyser i violett – Tack Eric Wahlsteen för alla fantastiska växter jag har kunnat handla hos dig under åren – växter från världens ände.

Efter en hel dag i trädgården och fortfarande gott ute så är det dags att gå in och vila lite så jag kan fortsätta imorgon och njuta av allt som växer 🙂 Njuter av livet!

 

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

Skriv en kommentar