Jul på Håkesgård

Tänk, imorgon är det 1 december. Nu är det dags för glögg, pepparkakor och advent – , lucia- och julmys 🙂 I helgen som var besökte jag och min man JUL PÅ HÅKESGÅRD utanför Varberg. Här bor Marie Emilsson med sin familj och tillsammans med Viktoria Johansson driver hon trip2garden. Vilken känsla de har! Massor av ljus, eldar, marschaller, julmusik, gott fika och vackra ting och bruksföremål för hem och trädgård.

Lite uppvärmning 🙂

Så söta! i år fick några alpacka husera  på Håkesgård. Jag stod på lite avstånd för det sägs att de kan spotta men jag skulle så gärna ha klappat dem!

Innergården är så vacker och ramar in så fint.  Rakt fram är byggnaden där de har butik. Missa inte den – ha begär 🙂

Hyacinter, granris och julrosor – finns så mycket fina växter att dekorera med. Köpte en julros som jag tänkte plantera och ha vid vår ingång. När julen är över och våren kommer planterar jag ut den i rabatten.

Kransar av olika växter – vackert att ha på dörren eller på en vägg.

Vi tycker om saker till trädgården som är fina  i sig själva, en dekoration. Vi köpte en hållare som man kan ha marschall i och formen av ormbunksblad.

På bilden nedan ser man den i mitten av fotot men det börjar skymma så bättre bild kommer senare när vi satt den i vår rabatt.

I skymningen kändes det gott att kliva in i stugan och dricka kaffe och äta hembakt.

 

Tusen tack Marie och Viktoria för att vi fick komma på besök! Lika trevligt varje gång.

 

I somras 2017 besökte vi Viktoria Johansson som är trädgårdsdesigner på Lilla gröna. Här hittar du det inlägget – Trädgårdstitt trip2garden.

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

Skriv en kommentar