Löddeköpinge Plantskola

Svart lera, växtstöd i rost, plingande vindspel och buddha statyer möter oss när vi träder in i Löddeköpinge Plantskola och inte att glömma den svajande bambun. På skånsk mark men med Bali i tanken.
galleri-193

Här finns ett lugn men ordning, känsla för det där extra och inspirerande kombinationer som man gärna testar hemma. Vill man hitta något unikt som inte alla andra säljer eller har i sina trädgårdar så hittar man det här.
Här finns en känsla för både växter och interiör och inte minst kunskap och intresse.
blommor-bilder-37

Från rum till rum med plats för vila

På väg in i plantskolan eller varför inte på väg ut, finns det plats att vila sina trötta ben eller bara sitta ner en stund och njuta.
galleri-187

Längs med grusgången står växter på rad som ramar in plantskolan i olika rum och genom en portal tar vi oss vidare till nästa del.
galleri-188

Vatten är en viktig del i en trädgård. Här kan man sitta länge och bara filosofera.
galleri-190

Växter ihop med svart lera. Snyggt!
galleri-192

Här finns flera växthus att gå in i med olika innehåll.
galleri-195

galleri-196

Ett vindspel att ge bort eller ha hemma, en härlig hälsning 🙂
galleri-197

 

Design i svart

Mycket av det som finns i plantskolan som inte är växter t ex krukor,skålar, vattenbad, tvålar m.m. är designat av Jonte Schlenz som är trädgårdsmästare och formgivare.
Missa inte tvålarna! Svart lavendel ”Trädgårdsmästar tvål” handgjord med eteriska oljor av lavendel och paprikapuder och risskal som fungerar som lätt skrubb. Funkar kanon efter en dag i trädgården. Det har kommit en ny sort som luktar tjära och längtar du efter havet så är detta något för dig.

 

Tack!

Idag drivs plantskolan av Daniel Reinthaler som är trädgårdsmästare och tillsammans med brorsan Jonte har de skapat en fantastisk plats för oss trädgårdintresserade där vi kan shoppa loss och hämta inspiration.

Kul att ses igen och tack Daniel för rundturen och att du tog dig tid för oss mitt upp i allt! Vi kommer tillbaks och ser hur det går med bambutunneln och dammen.

 

Länk till Löddeköpinge Plantskola

Här hittar du öppettider, hur du hittar hit m.m.
Löddeköpinge Plantskola

 

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

Skriv en kommentar