Nykokt rödbeta

Hemmaodlade grönsaker smakar som bäst nyskördade och idag vad det dags och se om rödbetorna från Runåbergs fröer var klara.

 

Fröpåse Rödbeta

 

Det finns massor av recept på nätet där man även kan använda och steka bladen med vitlök men jag valde att skära bort blasten, skrubba rödbetan lite lätt med borste och sedan lägga den i saltat vatten. Koktid ca 20 minuter, känn med en sticka om den är klar.

 

Kokar rödbeta

 

När rödbetan känns färdig gnid bort skalet. Servera med havssalt och smör - MUMS!!!

 

Kokt rödbeta

 

Kokt rödbeta, havssalt och smör

 

Kvar i landet står det rödbetor på rad som får växa till sig lite, testet godkänt och det blir fler middagar med rödbetor i sommar :)

 

 

 

Kategorier

Ätbart

 

Gillar du denna artikel får du gärna tipsa dina vänner. Tack :-)

 

SENASTE INLÄGG

 

Elmia Garden 2022

Äntligen var det dags för trädgårdsmässa - Elmia Garden i Jönköping!   En av dagarna var jag där och hämtade inspiration och fick...

När krokusen blommar vaknar bina!

Äntligen blommar krokusen och då vaknar bina för säsongen. Vi har planterat ett gäng lökkorgar och surret från nyvakna bin är som balsam för själen!   Som...

 

 

 

Ätbart

 

Vill du få fler gröna tips & trix?

Fyll i din e-adress nedan så skickar vi ett nyhetsbrev någon gång ibland.

Jag godkänner detta »
Skicka!

Skickar...

 

 

   Denna hemsida använder cookies. Läs mer

 

Tack, jag förstår