Pelargoninvasion

Äntligen vår och dags att väcka pelargonerna till en ny trädgårdssäsong! Efter en vinter under extra belysning och lite svalare än normalt blommar en hel del av dom redan.

2015-04-12 15.06.33

Jag har säkert skrivit om det tidigare men fick ett kanontips av en odlare i Hälsingland att klippa ner och plantera om redan på hösten. Vi satte sedan in extra belysning och ställde alla blommorna lite svalare och oj så dom har blommat och jag har under hela vintern tagit nya sticklingar.

Nu känns det extra roligt att se att dom mår prima och alla har fått en gödselsticka och om ett tag ska dom även få lite extra jord så ser dom fräscha ut för Trädgård 2015.

2015-04-12 15.04.11

Min absoluta favorit är Mårbacka och så många sticklingar den redan gett. Istället för att köpa en ”gå bort” present har jag ofta med mig en stickling till vänner och bekanta. Mycket uppskattat att få och att ge bort 🙂

2015-04-12 15.10.49

När jag tagit sticklingar så har jag satt dom i krukor med såjord och i krukor som kan förmultna. På så sätt behöver jag inte röra rötterna när sticklingarna är klara att plantera om i blomjord. Man sätter helt enkelt ner hela krukan med såjord i en ny kruka med blomjord och vips så är det klart.

2015-04-12 15.07.27

Lycka till med era pelargoner både du som redan är en pelargonfantast eller nybörjare. Obs! risk för pelargoninvasion när man väl har börjat odla 🙂

2015-04-12 15.03.02

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

Skriv en kommentar