Peston är klar!!!

Kommer ni ihåg att jag sådde basilika i våras för att göra egen pesto? Tur som är har jag en svägerska som är en klippa på bl.a. det här och som gett mig tips och råd. Om du vill läsa om det så hittar du det här.

Efter frösådden har jag planterat om i större krukor med gödsel, vattnat och pysslat om mina gröna vänner 🙂

Den här fredagskvällen tänkte jag laga lite indisk mat till mig och min man och till det även servera egengjord pesto från egenodlad basilika.

För att göra röran så behöver man basilika blad, mandel, vitlök, parmesan och olivolja.

2016-08-12 19.07.08

Jag har använt en matberedare och mixade basilika blad, mandlar och vitlök.

2016-08-12 19.11.54

Tyckte det såg lite lite ut så jag slängde in mer basilika blad.  Efter detta la jag även i parmesanen och då blir det lite tjockare smet så i med lite olivolja. Det är lite så att man får pröva sig fram så man får den smaken man vill ha och den konsistensen man önskar.

Så här såg den ut när jag tyckte att smaken satt och lagom i strukturen.

2016-08-12 19.29.36

Tillsammans med den indiska linssoppan, hummus, gurkraita, naan bröd, papadums och självklart peston så blev resultatet så här.

2016-08-12 20.21.33

Betyget från Michael blev ************ (12 Stjärnor 🙂 i Guide Michael. Det blev jättegott! Nu är vi supermätta och det kommer definitivt bli basilikaodling även nästa år 🙂

 

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

Skriv en kommentar