Pionpassion på Pionens dag

Jag har alltid velat ha en svavelpion och nu är den beställd 🙂 Det börjar bli trångt i planteringen i vår trädgård där flertalet av pionerna samsas men det finns alltid plats för fler 😉

Här kommer lite bilder på de sorter som redan finns. Bild på svavelpionen får jag återkomma om när den är planterad och förhoppningsvis blommar.

_DSC3950

_DSC3975

_DSC4010

_DSC4111

Vissa växter i trädgården får man en särskild passion för som får ta det där extra utrymmet som egentligen inte finns men man gör helt enkelt plats. Känner du igen dig?

Är man riktigt intresserad och lite nördig som jag så går man även med i en förening med likasinnade – Svenska Pionsällskapet. Deras tidningen heter Pionisten och varje år i februari skickas det ut en beställningslista där man kan beställa pioner väldigt förmånligt. De anordnar även resor och ger tips och råd om odling m.m.

_DSC4304

På deras hemsida Pionisten kan du läsa mer och de finns även på facebook.

Glöm inte att imorgon den 18 juni är det Pionens dag – det ska jag i alla fall fira och njuta av doften från Festiva Maxima pionen som blommar för fullt just nu i vår trädgård.

_DSC4301

 

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.
Vad tycker du om detta inlägg?
Sending
User Review
5 (2 votes)

Skriv en kommentar