Rosendals Trädgård

På Djurgården i Stockholm ligger en blomstrande trädgård som jag gärna åker till när jag är i huvudstaden på besök sommar som vinter.

Vid Rosendals slott har det funnits trädgårdar sedan 1700-talet och här har också landets första trädgårdsmästarskola legat.

Från 1982 drivs Rosendals Trädgård av en stiftelse vars huvudsakliga uppgift är som de skriver ”att genom biodynamisk odling och kursverksamhet väcka allmänhetens intresse för trädgårds- och landskapskonst”.

Sedan 1988 finns också Vänföreningen för Rosendals Trädgård och genom årsavgiften har medlemmarna bidragit till att skapa rosenträdgården, bänkgården, perenna rabatter och lekplatsen för barnen.

Rosendals Trädgård blev 2:a 2008 i tävlingen Sveriges vackraste park.
blommor-bilder-13

En plats för alla

På Rosendal finns en handelsträdgård där man odlar grönsaker, blommor, kryddor m.m. och trädgårdens egna produkter finns till försäljning i butiken och här finns även produkter från andra leverantörer.
I plantboden hittar man växter, fröer, trädgårdsverktyg m.m. till försäljning.

galleri-81

Sommartid finns det även möjlighet att själv plocka sin bukett från det stora fältet med en mängd vackra blommor.

galleri-80

I caféet kan man smaka hembakat och är man extra hungrig så går det bra att äta lunch här.

 

Kurser

Rosendals Trädgård håller även kurser. Här kan man lära sig allt från komposter till trädgårdskonst och platsen lämpar sig utmärkt till både teori och praktik.
Vill man kan man även boka privat visning i trädgården med deras trädgårdsmästare som guider.

Vissa kvällar hålls även visafton, konserter m.m.

 

Jul på Rosendal

En lite annorlunda upplevelse av Rosendal är på vintern. Åk till Djurgården och promenera till Rosendal för att sedan sitta ner och njuta av bageriets saffranbullar och lite glögg.

För mer information om öppettider och vad som händer just nu gå in på Rosendals Trädgård.

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

Skriv en kommentar