Rothschild Frankrike

Ephrussi de Rothschild ligger vackert beläget på Franska Rivieran ute på en udde som heter Cap Ferrat, ca 10 km från Nice. Det tillhörde baronessan Béatrice Ephrussi som testamenterade det till Institut de France 1934 och är idag öppet för allmänheten.

Parken har en vacker rosa villa som är öppen för visning där man kan se ovärderligt porslin, föremål som tillhörde Marie Antoinette, kläder, tapeter och målningar och en unik samling arbetsskisser av Fragonard. I huset finns även en restaurang och i entréen en butik.

-hemsida-11

Trädgården är indelad i nio olika teman; Spanish, Florentine, Stone, Japanese, Exotic, Rose, Provencal, French och Sévres. Genom parken ringlar sig vatten och fontäner och här och var finns det utsiktsplatser där man kan njuta av Medelhavet och se in i hamnen till Villefranche-sur-mer.

Vi besökte Rotschild i juli månad och i och med att det inte hade regnat på väldigt länge så var det mycket torrt och överblommat men det fanns ändå en del att se och njuta av.

 

2007-07-25 17-48-56

Jag är ingen fantast av kaktusar men här blev jag imponerad.

galleri-16

Besök gärna Rotschild om ni har möjlighet. Läget är fantastiskt och kommer man t ex i maj så får man se en trädgård i full prakt.

2007-07-25 17-41-54

Efter en vandring i trädgården kan vi verkligen rekommendera ett besök i den lilla byn Villefrance sur-Mer.

2007-07-25 17-14-26

Nere vid vattnet ligger några restauranger som bjuder på havets läckerheter. En är med i Guide Michelin. Har ni sån tur som vi hade så kommer någon och spelar dragspel och dagen är fulländad. Allt har fått sitt: syn, lukt, smak och hörsel.

2007-07-25 20-30-44

 

 

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

No Responses

Skriv en kommentar