Schill

Vår trädgårdsförening har nu varit på vår efterlängtade utflykt till familjen Schills trädgård i Mossebo som ligger mellan Gislaved och Tranemo.
galleri-123

2008 fick de utnämningen Årets Trädgård av tidningen ”Drömhem & Trädgård” och sedan dess har åtskilliga tidningar, fotografer och trädgårdsentusiaster besökt och inspirerats av trädgården.

Både Ken & Carina har länge haft design som intresse och de syns. Det som fascinerar mig mest är att inte en enda rabatt har de i förväg ritat på något papper utan gått ut och planterat direkt. De har ”känslan” som vi alla vill ha för färg, form och växtegenskaper.
galleri-121

Den skapade trädgården är på 3000 kvadratmeter och är indelade i olika rum. Även om båda är väldigt trädgårdsintresserade så kan smaken ibland vara olika så det finns t ex ett rum som heter herrtäppan som Ken har designat och ett som heter frutäppan som är Carinas skapelse.

Här finns vita rummet med en säng som dekoration i samspel med växter i vitt.
galleri-119

Här hittar vi klenoder från Husqvarnas symaskiner som får tjäna som bord för fikahörnan eller som stöd åt ett parti schack i skuggan av ett träd.
galleri-122

Här och var ser man skapelser i betong som Carina har gjort, prismor som hänger i träden och massor av andra detaljer.
galleri-120

Ken & Carina sålde sitt hus 2013, mer info finns på http://kencarinaschill.blogspot.se/

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

Skriv en kommentar