Snödroppar och fågelsång

Snödroppar, ett välkommet vårtecken. Står där så fint i snön och ger en hälsning om att det är början på en ny trädgårdsäsong.

 

2015-02-22 16.00.44

Inte så långt från där jag bor visade sig för några dagar sedan en trana, lite tidigt kanske men så välkommen!

Här hemma har vi hela vintern och även nu njutit av våra småfåglar som gästar våra fågelfrömatare. En del är lite försiktiga men en del lite mer djärva och om vi inte har fyllt på med mat så knackar de lite lätt på fönstret för att meddela att nu är det dax. Nötväckan är den som är mest kräsen och tar inte vilken nöt som helst.

Ibland kan jag tycka det är svårt att veta vad fåglarna heter utifrån både hur dom ser ut eller hur dom låter. Så här i mogen ålder 😉 har jag då börjat prenumerera på tidningen Land och hade tur att just nu får man en fågelbok med både ljud och bilder. Så nu ska vi se om jag kan lära mig lite mer om våra matgäster 🙂

2015-02-28 14.49.52

Förutom snödroppar så är även tulpanlökar, påskliljor mfl sorter på gång i vår trädgård. Ibland är det svårt och vänta och då är det så härligt att kunna köpa lite i blomsteraffären och ta in och njuta av. En av mina favoriter är Kungsängsliljan med sitt häftiga mönster och när dessa har gjort sitt inomhus så är det så enkelt att ta lökarna och plantera ut dom i vår trädgård så njuter vi av dom nästa år.

2015-02-28 14.44.53

2015-02-28 14.46.40

 

Jag tittar ut genom fönstret, det snöar men det är ju trots allt enligt SMHI Meteorologisk vår nu i södra Sverige.

Så håll ut, det går åt rätt håll. Våren är på väg!

2015-01-25 14.22.33

 

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

Skriv en kommentar