Trädgårdsakademin

I Ängelholm ligger ett företag som heter Trädgårdsakademin som håller i distanskurser.
De riktar sig till både yrkesverksamma med fortbildningskurser men även till privatpersoner i ämnen som t ex trädgårdsdesign, ritkurs och trädgårdsmästarens latin.

Kurserna har flexibel start och gå in på Trädgårdsakademin för mer information.

Trädkonferens 2008

Den 14 februari 2008 var jag med på en konferens i Båstad som arrangerades av Trädgårdsakademin och Norrvikens Trädgårdar i samarbete med Apelrydsskolan.

Konferensen hette ”Träd i När och Fjärran” och Tor Nitzelius Jr invigde dagen och talare var Rune Bengtsson från Alnarp, Wybe Kuitert från Holland/Japan, John Medhurst & Peter Thoday från England.

Jag var nog en av få privatpersoner som hade anmält mig men är man intresserad så är man.

Även om träd inte i huvudsak är mitt största intresse inom ämnet trädgård så satt jag fängslad hela dagen.

Det togs upp ämnen som berörde vår miljö – t ex kan träd kyla staden ( t ex London) och hålla nere uppvärmningen?, hur viktigt det är att välja rätt plats och rätt sort av träd för att inte skugga fel växter och vilken roll har träden i trädgårdsdesign.

Vi fick även höra om trädsamlaren Tor Nitzelius resor till Japan och även se många vackra bilder från landet och deras fantastiska körsbärsträd.

Jag hoppas verkligen att jag får möjlighet att åka på någon mer konferens som Trädgårdsakademin anordnar.

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

Skriv en kommentar