Trädgårdsredskap

Under en längre tid letade jag i Sverige efter en äkta ”Royal Sussex Trug” men hittade mest länkar till England. Den här är en kopia som jag köpt i Sverige.

Den äkta Royal Sussex Trug se inte ut så här.
Jag har haft glädjen och förmånen att själv sälja de äkta korgarna i Sverige på Sussextrugs. Tyvärr räcker inte tiden till men jag har lärt mig massor och har många fina korgar hemma och har nog glatt många som sökt efter dom i många år.

Gå in och se skillnaden på kopia och äkta.
korg

Sekatör

Felco 6 är en sekatör som har väldigt bra rykte och jag är mycket nöjd! Det blir fina rena snitt och bara man gör rent och torkar av det så kommer den att hålla i många år och dessutom kan man byta ut delar i verktyget.
blommor-bilder-3

Felco 6, ca pris 400 kr.

Handredskap

Jag har lite olika hand spadar/planteringsspadar och i olika material. Ett exemplar i stål då jag behöver komma igenom jorden ordentligt och någon i plast då jag är rädd för att skada de rötter som redan finns i jorden.

En del verktyg har jag i trä – det känns på något sätt bättre och mer naturligt men man får akta sig för flisor. Här har jag t.ex en handkultivator – en liten version av kratta. Ett rensjärn är alltid bra då man vill komma intill och få med sig hela rötter av t ex maskrosor eller annat ogräs. Den sista använder jag för att göra hål för att sätta ner lökar. På verktyget finns olika markeringar så man vet hur långt ner man är i jorden.

En grensåg är ett mellanting mellan såg och kniv som används för att beskära grenar och kvistar. Den här gillar jag då man lätt kan fälla ihop den och den är ändå stadig när den är utfälld.

tradgardsredskap-2
tradgardsredskap-3
tradgardsredskap-4

På långt skaft

När jag har valt spadar så har jag köpt en med spetsigt blad. Den använder jag när jag ska anlägga rabatter och när växter och buskar ska planteras eller flyttas. Sedan har jag två olika kantskärare för att snygga till t ex rabattkanter.

En långskaftad ogräshacka är värdefull då man vill spara på ryggen och en roskratta fungerar till att rensa upp även runt det som inte är rosor.

Det jag också har köpt som inte finns på bild är en grep. På våren då jag lägger på gödsel så är den det bästa redskapet att vända jorden med.

Just nu håller jag på att titta på lite mer redskap där man kan byta ut delar i stället för hela verktyg samt de som är tillverkade för att vara bättre gällande ergonomin – bättre för kroppen. Om man ska tillbringa så många timmar som man önskar i sin trädgård så är det bara ett plus om kroppen tycker det är ok också. Så en hel del av de verktyg jag har idag kommer nog inom en tid att bytas ut men de är tillräckliga för mig i nuläget.
tradgardsredskap-5

FÅ GRÖNA TIPS & TRIX
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Gör som flera hundra andra - få alla tips och trix du behöver för att nå dina drömmars trädgård! Allt från blommor, odla din egen mat, odla ekologiskt, nyttodjur, skadedjur, intressanta trädgårdar att besöka, kurser att gå och massor av bilder att få inspiration från.
Du kan vara helt lugn. Vi behåller din e-adress för oss själva.

2 Kommentarer

  1. tommy lans 24 maj, 2014
    • Mettis 26 maj, 2014

Skriv en kommentar